Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 1 teáskanál |
---|---|
tojás | 1 darab |
Rama Classic | 10 dekagramm |
őrölt szerecsendió | csipetnyi |
mandula | 10 dekagramm |
pulykamell | 40 dekagramm |
ementáli sajt | 10 dekagramm |
száraz fehérbor | 1 dl |
Delikát8 ételízesítő | 1 teáskanál |
őszibarack befőtt | 1 darab |
gyorsfagyasztott hasábburgonya | 40 dekagramm |
Fűszeres sült pulykamell gyümölccsel a Főételek kategóriában
A pulykamellet 4 vékony szeletre vágjuk. Kiklopfoljuk és megfűszerezzük a Fűszervarázzsal.
8 dkg szoba-hőmérsékletű margarint, a reszelt sajtot, a fűszereket és a tojássárgáját jól elkeverjük.
A pulykamell szeleteket a sajtos krémmel megkenjük, majd felcsavarjuk, és alufóliába csomagoljuk.
200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütjük.
Közben az őszibarackot a maradék 2 dkg margarinon megpirítjuk. Hozzátesszük a szeletelt
mandulát, majd a borral lelocsolva, fedő alatt pár percig pároljuk és felforraljuk.
A már megsült pulykamell tekercset az alufóliából kicsomagoljuk, felszeleteljük és a párolt mandulás őszibarackot köré tesszük. Hasábburgonyával tálaljuk.