Fűszeres sertéskaraj almával
Fűszeres sertéskaraj almával
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • chili paprika - 1 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • alma - 2 darab
  • szójaszósz - 40 milliliter
  • napraforgó olaj - 30 milliliter
  • szezámolaj - 30 milliliter
  • koriander - 1 csokor
  • gyömbér - 1 darab
  • sertéskaraj - 400 gramm

Elkészítés:

  1. A sertéskarajt vágjuk szeletekre, majd csíkokra.
  2. A Knorr Marhahúsleves-kockát a szezámolajban morzsoljuk szét és ebben pácoljuk a húst.
  3. Hámozzuk meg az almát, vegyük ki a csumáját és vágjuk fel vékonyabb cikkekre.A fokhagymát, a chilit és a gyömbért vágjuk apróra.
  4. A serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a karajt és addig süssük, míg arany színű nem lesz.
  5. Adjuk hozzá az almadarabkákat, a felvágott gyömbért, chilit és fokhagymát.
  6. Adjuk hozzá a szójaszószt és süssük addig, míg az alma megpuhul, de nem esik szét. Legvégül megszórjuk az apróra vágott korianderrel.
  7. Frrón tálaljuk. Adhatunk hozzá sült burgonyát és extra chili paprikát is.