Fűszeres pulyka steak grillezve, ropogós nyári zöldsalátával
Fűszeres pulyka steak grillezve, ropogós nyári zöldsalátával
  • timer2 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • kakukkfű - 1 teáskanál
  • olívaolaj - dl
  • friss paradicsom - 4 darab
  • zöldpaprika - 2 darab
  • Globus Majonéz - 2 dl
  • kígyóuborka - 1 darab
  • őrölt kömény - 2 teáskanál
  • pulyka - 4 szelet
  • csokor petrezselyem - 1 csokor

Elkészítés:

  1. A pulykaszeleteket sóval, borssal, az őrölt köménnyel, a zúzott fokhagymával ízesítjük, meglocsoljuk az olívaolajjal és lefóliázva hűtőben 2-3 órát pácolódni hagyjuk.
  2. Közben a körethez a meghámozott kígyóuborkát, lilahagymát, a megmosott paradicsomot, zöldpaprikát 1x1 centis kockákra daraboljuk, majd salátás tálba szórjuk és meglocsoljuk a majonézzel.
  3. Megszórjuk az aprított petrezselyemmel, összeforgatjuk és tálalásig hűtőbe tesszük.
  4. Végül a pulyka steak-ek minden oldalát a forró grillen pirosra sütjük, és forrón a hideg zöldsalátával tálaljuk.