víz | 5 dl |
---|---|
fekete bors | 2 csipetnyi |
kakukkfű | 1 evőkanál |
majoránna | 1 evőkanál |
Rama Classic | 1 evőkanál |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 1 darab |
liszt | 1 evőkanál |
méz | 1 teáskanál |
snidling | 1 csokor |
só | 1 csipetnyi |
tárkony | 1 evőkanál |
újhagyma | 2 darab |
száraz fehérbor | 2 dl |
citrom leve, reszelt héja | 1 darab |
Fűszeres mártás a Szószok kategóriában
Aprítsuk fel az összes fűszert (ha szárított fűszereket használunk, akkor azokat nem kell feldarabolni). A zöldhagymát és snidlinget vágjuk apróra.
Főzzünk bő fél liter levest a Knorr Marhahúsleves-kockából, majd turmixoljuk össze a újhagymával, majoránnával, petrezselyemmel, snidlinggel és borssal. Néhány percig főzzük majd passzírozzuk át szitán.
A margarinból és lisztből készítsünk rántást, keverjük el a levessel és főzzük, míg besűrűsödik.
Adjunk hozzá sót, borsot, citromlevet, reszelt citromhéjat, mézet és bort. Keverjük össze, melegítsük fel, adjuk hozzá a tárkonyt. Lassú keverés mellett alaposan forraljuk ki.