Fűszeres grillsajt mediterrán zöldségekkel, rukkolával és pestoval
Fűszeres grillsajt mediterrán zöldségekkel, rukkolával és pestoval
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • olaj - 2 evőkanál
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • cukkini - 2 darab
  • koktél paradicsom - 12 darab
  • padlizsán - 1 darab
  • rukkola - 125 gramm
  • pesto - 2 evőkanál
  • grillsajt - 8 szelet
  • Knorr Grill Fűszerkeverék - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Olíva olajjal keverjük el a Knorr fűszerkeveréket és kenjük be vele a sajt szeletek mindkét oldalát. Tegyük félre hideg helyre.
  2. Mossuk meg majd vágjuk fél centis karikákra a padlizsánt és a cukkinit. Sózzuk be tengeri sóval és öntsünk rájuk olíva olajat. Hagyjuk állni 20-25 percet.
  3. A padlizsán szeleteket nyomjuk ki, majd felhevített olajon süssük meg a cukkini szeletekkel együtt. Tegyük őket félre.
  4. Ugyanebben a serpenyőben a pácolajat is felhasználva süssük meg a sajtszeletek mindkét oldalát.
  5. Sütés közben a pestóból és egy kis olíva olajból készítsünk dresszinget. Egy keverő tálban a ruccolát, a felvágott koktél paradicsomot és a sült zöldségeket keverjük át egy kis pesto dresszinggel. A sajtot még forrón tálaljuk a salátával együtt. Öntsünk a salátára pár kiskanál pestót még.