Fűszeres göngyölthús sütőben, párolt zöldségekkel
Fűszeres göngyölthús sütőben, párolt zöldségekkel
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • kakukkfű - 2 teáskanál
  • sárgarépa - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • bors - 1 teáskanál
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • burgonya - 4 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • köménymag - 1 teáskanál
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült - 1 teáskanál
  • tarja - 4 szelet
  • só - csipetnyi
  • zöldborsó - 20 dekagramm
  • petrezselyemgyökér - 1 darab
  • karfiolrózsa - 12 darab
  • alufólia - 4 darab

Elkészítés:

  1. A hús fűszerezéséhez készítsük el a Ramát. A margarint jól kikeverjük, belereszeljük a hagymát, a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és belekeverjük a fűszereket, majd félretesszük pihenni.
  2. A tarja szeleteket jól kiklopfoljuk. Az húsnak mind a két oldalát megkenjük a fűszeres margarinnal és egy szelet húst ráhelyezünk egy alufóliára.
  3. Feltekerjük, a húst becsomagoljuk az alufóliába és jól lezárjuk a végeit.
  4. Sütőedénybe egymás mellé rakjuk úgy, hogy a fólia hajtása felfelé legyen, hogy minél több margarin és fűszer benne maradjon.
  5. Sütőbe tesszük és 50-60 percen keresztül 150-160 fokon pároljuk. Megszúrjuk hústűvel és ha könnyen átmegy a tű, akkor levesszük a fóliát.
  6. Ekkor visszatesszük még legalább 10 percre, nagyobb lángra, megpirulni.
  7. A zöldeket megmossuk, feldaraboljuk és kb 4 egyenlő részre osztjuk. Fogunk egy alufóliát, beletesszük az 1/4 zöldet, megsózzuk, belehelyezzük a margarin negyed részért, és batyut formázunk a fóliából.
  8. Ezt a négy batyut is sütőedénybe helyezzük és közepes hőfokon 30 percig sütjük. Jó étvágyat.