Rama Vajas Íz | 15 dekagramm |
---|---|
kakukkfű | 2 teáskanál |
sárgarépa | 1 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
bors | 1 teáskanál |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
fokhagymagerezd | 3 darab |
burgonya | 4 darab |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
köménymag | 1 teáskanál |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült | 1 teáskanál |
tarja | 4 szelet |
só | csipetnyi |
zöldborsó | 20 dekagramm |
petrezselyemgyökér | 1 darab |
karfiolrózsa | 12 darab |
alufólia | 4 darab |
Fűszeres göngyölthús sütőben, párolt zöldségekkel recept.
A hús fűszerezéséhez készítsük el a Ramát. A margarint jól kikeverjük, belereszeljük a hagymát, a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és belekeverjük a fűszereket, majd félretesszük pihenni.
A tarja szeleteket jól kiklopfoljuk. Az húsnak mind a két oldalát megkenjük a fűszeres margarinnal és egy szelet húst ráhelyezünk egy alufóliára.
Sütőedénybe egymás mellé rakjuk úgy, hogy a fólia hajtása felfelé legyen, hogy minél több margarin és fűszer benne maradjon.
Sütőbe tesszük és 50-60 percen keresztül 150-160 fokon pároljuk. Megszúrjuk hústűvel és ha könnyen átmegy a tű, akkor levesszük a fóliát.
Ekkor visszatesszük még legalább 10 percre, nagyobb lángra, megpirulni.