Feltöltve:

Fűszeres fogas mézeskalácsos glazúros sárgarépával

timer 60
mood Nehéz
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz80 milliliter
zsemlemorzsa1 evőkanál
petrezselyemzöld1 csokor
snidling0.5 csokor
gyömbér1 darab
fehérbor100 milliliter
halszósz1 evőkanál
mézeskalács fűszerkeverék1 teáskanál
nagy sárgarépa1 darab
barnacukor1 evőkanál
szárított koriander1 teáskanál
Knorr Csirkehúsleves-kocka300 milliliter
bazsalikom levél10 darab
vörös kaviár1 teáskanál
sherry-ecet1 evőkanál
fogas1 darab
francia mustár mustármaggal1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tépjük le a petrezselyem leveleit, majd forrázzuk le lobogó vízzel (2-3 percig) és tegyük át jeges vízbe. Ezután töröljük szárazra egy papírtörölközőn.

  2. 2. lépés

    Az enyhén meleg margarint tegyük bele a turmixgép edényébe. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a bazsalikomot és a petrezselymet. Ízesítsük szárított korianderrel és az egészet alaposan turmixoljuk össze. Sűrű zöld masszát kapunk. Tegyük hűtőbe. Ha eléggé kihűlt és formázható, csináljunk belőle egy golyót, majd tegyük két sütőpapír közé és nyújtsuk vékonyra.

  3. 3. lépés

    Vegyük le a süllőről a bőrét, ha rajta van. Vágjunk le négyzet alakú adagokat. A fűszeres lapból vágjunk ki ugyanekkora négyzetet és fedjük le vele a hal tetejét.

  4. 4. lépés

    Készítsük el a szószt. Keverjük össze a bort a a kockából főzött fél liternyi levessel, főzzük el a felét, adjuk hozzá a mustárt, kaviárt és apróra vágott snidlinget.

  5. 5. lépés

    Pucoljuk meg a sárgarépát, majd enyhén sós vízben főzzük félpuhára. A cukorból készítsünk karamellt, adjuk hozzá az oszlopokra vágott sárgarépát úgy, hogy a cukor alaposan fedje a zöldséget. Ezután adjunk hozzá 1-1 kanál halszószt, ecetet és vizet. Adjuk hozzá a megpucolt és apróra vágott gyömbért és a mézeskalács fűszerkeveréket. Addig főzzük, míg a lé össze nem sűrűsödik és rá nem tapad a répákra.

  6. 6. lépés

    A halat alját pirítsuk meg (fűszeres oldalával felfelé), majd süssük 160 fokos sütőben 10 percig. Tálaláskor a tányérra locsoljunk egy kis szószt, tegyük rá a halat és egy kevés répát.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Grillezett fogas saláta

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Harcsa brassói

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Szürkeharcsa filé diós bundában

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Ropogós sült keszeg

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Gombás harcsapaprikás

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karácsonyi egyben sült ponty

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 1

Káposztás harcsa

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Roston sült amur ratatouille-val

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0

Fogasfilé tinóru gombával

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0