Fűszeres, darált húsos nyársak
Fűszeres, darált húsos nyársak
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 4 darab
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • KNORR Fűszerkeverék 35g Sült oldalas - 1 csomag
  • darált sertéshús - 50 dekagramm
  • Globus Mustár tubus - 1 evőkanál
  • sovány darált marhahús - 30 dekagramm
  • marhahús leves - 1 dl

Elkészítés:

  1. A kétféle húst keverőtálba töltjük, hozzáadjuk a mustárt, és a fűszerkeverékkel, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd a húslevest apránként adagolva alaposan összegyúrjuk.
  2. Letakarva, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük (de akár egy éjszakára is).
  3. A fűszeres masszából, beolajozott kézzel kb, 4 centi vastag, hosszúkás hengereket formálunk.
  4. Ezeket hosszában átszúrva nyársra fűzzük, s lehetőség szerint faszénparázs fölé állított rácsra rakjuk.
  5. Párszor megfordítva és olajjal kenegetve megsütjük.
  6. Friss ropogós kenyeret, ketchupot, mustárt és vegyes salátát kínálhatunk hozzá.Jó tanács: A fanyársakat használat előtt áztassuk jól be, így elkerülhetjük hogy a parázs felett meggyulladjon, illetve a nedves fa nem törik olyan könnyen, így nem kerül szálka a húsba.Tipp: Süthetjük forró sütőben is 200 ºC, időnként megforgatva, olajjal, saját levével kenegetve, locsolgatva.