Fűszeres, darált húsos nyársak a Főételek kategóriában
A kétféle húst keverőtálba töltjük, hozzáadjuk a mustárt, és a fűszerkeverékkel, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd a húslevest apránként adagolva alaposan összegyúrjuk.
Letakarva, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük (de akár egy éjszakára is).
A fűszeres masszából, beolajozott kézzel kb, 4 centi vastag, hosszúkás hengereket formálunk.
Ezeket hosszában átszúrva nyársra fűzzük, s lehetőség szerint faszénparázs fölé állított rácsra rakjuk.
Párszor megfordítva és olajjal kenegetve megsütjük.
Friss ropogós kenyeret, ketchupot, mustárt és vegyes salátát kínálhatunk hozzá.
Jó tanács: A fanyársakat használat előtt áztassuk jól be, így elkerülhetjük hogy a parázs felett meggyulladjon, illetve a nedves fa nem törik olyan könnyen, így nem kerül szálka a húsba.
Tipp: Süthetjük forró sütőben is 200 ºC, időnként megforgatva, olajjal, saját levével kenegetve, locsolgatva.