Feltöltve:

Fűszeres, darált húsos nyársak

timer 45
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fokhagyma gerezd4 darab
napraforgó olaj2 evőkanál
KNORR Fűszerkeverék 35g Sült oldalas1 csomag
darált sertéshús50 dekagramm
Globus Mustár tubus1 evőkanál
sovány darált marhahús30 dekagramm
marhahús leves1 dl

Fűszeres, darált húsos nyársak a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A kétféle húst keverőtálba töltjük, hozzáadjuk a mustárt, és a fűszerkeverékkel, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd a húslevest apránként adagolva alaposan összegyúrjuk.

2. lépés

Letakarva, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük (de akár egy éjszakára is).

3. lépés

A fűszeres masszából, beolajozott kézzel kb, 4 centi vastag, hosszúkás hengereket formálunk.

4. lépés

Ezeket hosszában átszúrva nyársra fűzzük, s lehetőség szerint faszénparázs fölé állított rácsra rakjuk.

5. lépés

Párszor megfordítva és olajjal kenegetve megsütjük.

6. lépés

Friss ropogós kenyeret, ketchupot, mustárt és vegyes salátát kínálhatunk hozzá.

Jó tanács: A fanyársakat használat előtt áztassuk jól be, így elkerülhetjük hogy a parázs felett meggyulladjon, illetve a nedves fa nem törik olyan könnyen, így nem kerül szálka a húsba.

Tipp: Süthetjük forró sütőben is 200 ºC, időnként megforgatva, olajjal, saját levével kenegetve, locsolgatva.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem