Feltöltve:

Fűszeres, darált húsos nyársak

timer 45
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fokhagyma gerezd4 darab
napraforgó olaj2 evőkanál
KNORR Fűszerkeverék 35g Sült oldalas1 csomag
darált sertéshús50 dekagramm
Globus Mustár tubus1 evőkanál
sovány darált marhahús30 dekagramm
marhahús leves1 dl

Elkészítés

1. lépés

A kétféle húst keverőtálba töltjük, hozzáadjuk a mustárt, és a fűszerkeverékkel, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd a húslevest apránként adagolva alaposan összegyúrjuk.

2. lépés

Letakarva, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük (de akár egy éjszakára is).

3. lépés

A fűszeres masszából, beolajozott kézzel kb, 4 centi vastag, hosszúkás hengereket formálunk.

4. lépés

Ezeket hosszában átszúrva nyársra fűzzük, s lehetőség szerint faszénparázs fölé állított rácsra rakjuk.

5. lépés

Párszor megfordítva és olajjal kenegetve megsütjük.

6. lépés

Friss ropogós kenyeret, ketchupot, mustárt és vegyes salátát kínálhatunk hozzá.

Jó tanács: A fanyársakat használat előtt áztassuk jól be, így elkerülhetjük hogy a parázs felett meggyulladjon, illetve a nedves fa nem törik olyan könnyen, így nem kerül szálka a húsba.

Tipp: Süthetjük forró sütőben is 200 ºC, időnként megforgatva, olajjal, saját levével kenegetve, locsolgatva.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem