Fűszeres csokoládés karamell ital 2x a Italok kategóriában
A krémes tejszínt keverjük össze a tejjel. A Magnumot vágjuk le a pálcikáról, majd adjuk a tejszínnel elkevert tejbe.
Alacsony hőfokra állítjuk a főzőlapot, és tegyük fel a Magnumos, tejszínes tejet. Fűszerezzük a pikáns szegfűszeggel, szerecsendióval, és a karakteres fahéjjal. Adjuk hozzá a bódító mézet, és a csipetnyi sót.
Ezután habverővel pár percig kevergetjük, végül a tűzről lehúzzuk, és a habverővel addig verjük, amíg az ital krémes, habos lesz.
Magasabb poharakba kb ¾-ig öntjük, majd hagyjuk kihűlni, és helyezzük a hűtőszekrénybe (30-60 perc után tálalható).
Tálalás előtt nyomjunk rá tejszínhabot, végül díszítsük őrölt szegfűszeggel, egesz fahéjdarabokkal. Ideális fűszer a szürke hétköznapokhoz.