Fűszeres csirkenyárs kolbásszal és krumplival a Főételek kategóriában
A csirkemellet alaposan megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk.
A páchoz az olajba szórjuk a sót, a borsot és belenyomjuk a fokhagymakrémet. Jól összekeverjük és beleforgatjuk a húst.
A kolbászt fél cm vastag karikákra vágjuk. A krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk és kettévágjuk.
A pálcákat beáztatjuk egy kis vízbe pár percre. A nyársakra felhúzzuk a hozzávalókat, krumpli-hús-kolbász sorrendben és a pálca végére is krumpli kerüljön. Addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Tepsibe fektetjük őket és meglocsoljuk a megmaradt páclével.
A nyársak közé öntünk kevéske, kb. 1,5 dl vizet és alufóliával lefedve 200 fokon 30 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva további 10 percig pirítjuk.