Fűszeres csirkedarabok bécsiesen, pikáns salátával
Fűszeres csirkedarabok bécsiesen, pikáns salátával
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 1 darab
  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 2 teáskanál
  • tojás - 2 darab
  • bors - 2 teáskanál
  • olívaolaj - 1 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 10 dekagramm
  • paprika - 1 darab
  • fokhagyma - 2 teáskanál
  • lime - 1 darab
  • koktélparadicsom - 6 darab
  • mogyoróhagyma - 1 darab
  • retek - 2 darab
  • Globus Mustár - 1 teáskanál
  • porcukor - 1 teáskanál
  • felsőcomb - 3 darab
  • salátalevél - 8 darab

Elkészítés:

  1. Készítsük el a salátaöntetet: a chili paprikát és a fokhagymát alaposan törjük össze, legjobb mozsárban, adjuk hozzá az olajat és a lime levét, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a mustárt, jól keverjük ki, majd adjuk hozzá a porcukrot és a frissen őrölt fekete borsot.
  2. Amíg összeérik az öntetünk, készítsük elő a csirkét. A csirke felső combokat vágjuk a csont mellett ketté és csontozzuk ki. A csirkedarabokat tegyük egy üvegedénybe és a fűszereket szórjuk rá, majd jól keverjük össze. Tegyük kicsit félre.
  3. A répát, a hagymát hámozzuk meg és a retekkel, paradicsommal, valamint a salátalevelekkel alaposan mossuk meg. A répát szeleteljük fel, de ne karikára, hanem zöldség hámozó segítségével vágjunk hosszú csíkokat.
  4. A saláta leveleket fogjuk csokorba és 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk fel. Szeleteljük hozzá a retket, a koktélparadicsomokat vágjuk ketté, a hagymát vágjuk apró kockára. Jól keverjük össze.
  5. Öntsük rá az öntetet és keverjük össze, majd hagyjuk állni amíg kisütjük a csirkét. A csirkedarabokat forgassuk meg lisztbe, azután a felvert tojásba és tegyük a forró olajba sülni. Ne süssük hirtelen, mert akkor nem sül át. Amikor megsült, papírkéztörlőn lecsöpögtetjük. A salátával együtt tálaljuk. Jó étvágyat.