sárgarépa | 1 darab |
---|---|
Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 2 teáskanál |
tojás | 2 darab |
bors | 2 teáskanál |
olívaolaj | 1 evőkanál |
fokhagymagerezd | 2 darab |
liszt | 10 dekagramm |
paprika | 1 darab |
fokhagyma | 2 teáskanál |
lime | 1 darab |
koktélparadicsom | 6 darab |
mogyoróhagyma | 1 darab |
retek | 2 darab |
Globus Mustár | 1 teáskanál |
porcukor | 1 teáskanál |
felsőcomb | 3 darab |
salátalevél | 8 darab |
Fűszeres csirkedarabok bécsiesen, pikáns salátával a Főételek kategóriában
Készítsük el a salátaöntetet: a chili paprikát és a fokhagymát alaposan törjük össze, legjobb mozsárban, adjuk hozzá az olajat és a lime levét, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a mustárt, jól keverjük ki, majd adjuk hozzá a porcukrot és a frissen őrölt fekete borsot.
Amíg összeérik az öntetünk, készítsük elő a csirkét. A csirke felső combokat vágjuk a csont mellett ketté és csontozzuk ki. A csirkedarabokat tegyük egy üvegedénybe és a fűszereket szórjuk rá, majd jól keverjük össze. Tegyük kicsit félre.
A répát, a hagymát hámozzuk meg és a retekkel, paradicsommal, valamint a salátalevelekkel alaposan mossuk meg. A répát szeleteljük fel, de ne karikára, hanem zöldség hámozó segítségével vágjunk hosszú csíkokat.
A saláta leveleket fogjuk csokorba és 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk fel. Szeleteljük hozzá a retket, a koktélparadicsomokat vágjuk ketté, a hagymát vágjuk apró kockára. Jól keverjük össze.
Öntsük rá az öntetet és keverjük össze, majd hagyjuk állni amíg kisütjük a csirkét. A csirkedarabokat forgassuk meg lisztbe, azután a felvert tojásba és tegyük a forró olajba sülni. Ne süssük hirtelen, mert akkor nem sül át. Amikor megsült, papírkéztörlőn lecsöpögtetjük. A salátával együtt tálaljuk. Jó étvágyat.