Fűszeres csirkecombok sült káposztás sztrapacskával
Fűszeres csirkecombok sült káposztás sztrapacskával
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Magyaros Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • tojás - 1 darab
  • savanyú káposzta - 60 dekagramm
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • burgonya - 60 dekagramm
  • liszt - 25 dekagramm
  • szalonna - 10 dekagramm
  • só - 1 evőkanál
  • Knorr Fokhagymás Ízbomba - 1 darab
  • csirkecomb - 6 darab
  • Knorr Csirkehúsleves-kocka - darab
  • kristálycukor - 1 evőkanál
  • étolaj - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A csirkecombok bőrét lehúzzuk és a három fűszerkeveréket összekeverve bedörzsöljük vele.
  2. Margarinnal vékonyan kikent tepsibe tesszük és a csirkehús leves kockából készült 1 dl alaplevet aláöntjük. Lefedjük és 40 percig 170 C fokos sütőben sütjük. A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk és még 15 percre visszatesszük a sütőbe, majd készre sütjük.
  3. Közben a burgonyát nyersen megtisztítjuk és apró lyukú reszelőn gyorsan lereszeljük, majd hozzákeverjük a lisztet, a tojást és egy evőkanál étolajat. Vizet forralunk és beleteszünk egy evőkanál étolajat, sót és nagyobb lyukú galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a nyers tésztát. Forrás után pár percig főzzük és leszűrjük. A margarinon megpirítjuk az apróra vágott húsos szalonnát és hozzáadjuk a kristálycukrot, valamint a durvára vágott vöröshagymát. Beletesszük a savanyú káposztát is. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd készre pároljuk. Lesütjük zsírjáig és kicsit megpirítjuk. Amikor elkészült összekeverjük a sztrapacskával.