Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 1 evőkanál |
vöröshagyma | 1 darab |
Knorr Magyaros Fűszervarázs | 1 evőkanál |
tojás | 1 darab |
savanyú káposzta | 60 dekagramm |
fokhagymagerezd | 3 darab |
burgonya | 60 dekagramm |
liszt | 25 dekagramm |
szalonna | 10 dekagramm |
só | 1 evőkanál |
Knorr Fokhagymás Ízbomba | 1 darab |
csirkecomb | 6 darab |
Knorr Csirkehúsleves-kocka | darab |
kristálycukor | 1 evőkanál |
étolaj | 2 evőkanál |
Fűszeres csirkecombok sült káposztás sztrapacskával a Főételek kategóriában
Margarinnal vékonyan kikent tepsibe tesszük és a csirkehús leves kockából készült 1 dl alaplevet aláöntjük. Lefedjük és 40 percig 170 C fokos sütőben sütjük. A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk és még 15 percre visszatesszük a sütőbe, majd készre sütjük.
Közben a burgonyát nyersen megtisztítjuk és apró lyukú reszelőn gyorsan lereszeljük, majd hozzákeverjük a lisztet, a tojást és egy evőkanál étolajat. Vizet forralunk és beleteszünk egy evőkanál étolajat, sót és nagyobb lyukú galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a nyers tésztát. Forrás után pár percig főzzük és leszűrjük. A margarinon megpirítjuk az apróra vágott húsos szalonnát és hozzáadjuk a kristálycukrot, valamint a durvára vágott vöröshagymát. Beletesszük a savanyú káposztát is. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd készre pároljuk. Lesütjük zsírjáig és kicsit megpirítjuk. Amikor elkészült összekeverjük a sztrapacskával.