Fűszeres csirke leves
Fűszeres csirke leves
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 1 darab
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 2 darab
  • vöröshagyma - 5 dekagramm
  • csirkehús - 75 dekagramm
  • olaj - 1 evőkanál
  • vegyes leveszöldség - 15 dekagramm
  • babérlevél - 2 darab
  • liszt - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Vágjuk föl a csirkét darabokra, csakúgy, mintha paprikás csirkét készítenénk.Öntsük föl 1 l forró vízzel. Tegyünk hozzá 2 db Knorr Házias Tyúkhúsleves alapot.
  2. Amíg forr a levesünk, daraboljuk föl a megtisztított zöldségeket.
  3. Amikor már forrásban van, adjuk hozzá a zöldségeket és a babérlevelet.
  4. Közben készítsük el a rántást. A megpucolt vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. 1 evőkanál olajhoz adjuk a hagymát, majd amikor pirulni kezd, hozzáadjuk a fokhagymát is. Pár másodpercig pirítjuk együtt, majd rászórjuk a lisztet.Felöntjük 1 dl hideg vízzel, simára keverjük, majd a levesbe keverjük. A levest pici kakukkfűvel és majorannával ízesítjük. Lassú-közepes tűzön további 10-15 percig főzzük.
  5. Tálalás előtt vegyük ki a babérleveleket. Tálaljuk hajdinakásával, vagy hántolt árpával.