Fűszeres csicseriborsó leves zöldségekkel
Fűszeres csicseriborsó leves zöldségekkel
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1.5 liter
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • bors - 5 mag
  • petrezselyemzöld - 2 csomag
  • olaj - 3 evőkanál
  • babérlevél - 1 darab
  • paradicsom sűrítmény - 3 teáskanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 3 darab
  • cukkini - 1 darab
  • cayenne bors - 0.5 teáskanál
  • nagy sárgarépa - 1 darab
  • konzerv csicseriborsó - 400 gramm
  • curry fűszerkeverék - 1 teáskanál
  • tv paprika - 1 darab
  • őrölt édes paprika - 1 teáskanál
  • zöld lencse - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. A paprikát kockázzuk fel.
  2. A zöldségeket pirítsuk meg olajon, szórjuk meg a fűszerekkel, és adjuk hozzá a paradicsom sűrítményt majd pirítsuk még 3 percig.
  3. Adjunk hozzá másfél liter vizet, a megmosott lencsét és a Zöldségleves-kockákat.
  4. Főzzük 40 percig, majd adjuk hozzá a megmosott csicseriborsót és főzzük még 10 percig. Ízesítsük, majd tálaljuk sok frissen vágott petrezselyemzölddel.