Feltöltve:

Fűszeres-almás kalács

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tej2.5 dl
cukor2 evőkanál
vitaminos liszt45 dekagramm
1 csipetnyi
Ráma4 dekagramm
élesztő2.5 dekagramm

A töltelékhez

közepes méretű alma5 darab
őrölt fahéj1 teáskanál
őrölt szegfűszeg1 teáskanál
őrölt gyömbér1 csipetnyi
méz4 evőkanál
zsemlemorzsa1 darab

Tetejére

tej0.5 dl

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A tésztához valókat alaposan kidagasztjuk, és letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket.

2. lépés

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ízesítjük a fűszerekkel, és a mézzel. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 40x40 cm-es lappá. Megszórjuk a tésztát egy kis zsemlemorzsával. Elegyengetjük rajta a tölteléket úgy, hogy körben 2 ujjnyi tészta szabadon maradjon.

3. lépés

Felcsavarjuk, mint a beiglit, és Ramával kikent formába tesszük. Langyos helyen pihentetjük még egy kicsit, amíg a sütőnk bemelegszik. Megkenjük tejjel a tetejét, és az előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon, kb. 50-55 perc alatt arany színűre sütjük.

4. lépés

Ha kivettük a sütőből, megint megkenjük tejjel. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem