Füstölt, sajtos pogácsa
Füstölt, sajtos pogácsa
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2.5 dl
  • só - 1 kávéskanál
  • Ráma - 10 dekagramm
  • rétesliszt - 16 dekagramm
  • füstölt sajt - 10 dekagramm
  • tojás - 5 darab

Elkészítés:

  1. A vizet a sóval és a Ramával odateszem főni. Ha már egynemű a dolog és forr, akkor öntöm hozzá a lisztet, leveszem a gázt kicsire, mert szinte azonnal összeáll és félő hogy leragad. Pár percig kevergetem még, majd elzárom a gázt és 5 percig pihentetem. Belerakom a reszelt sajtot, és egyenként 4 db tojást, de két tojás között már a géppel keverem. Olyan állagot kell kapni, hogy ne legyen folyós. Pár órára hűtőbe rakom. Két tepsit kibélelek sütőpapírral, és vizes kézzel diónyi gombócokat formázva berakom a tepsibe a golyókat. Közben a sütőt 200 fokra melegítem fel. Amikor a tepsiben van az összes golyó, akkor 1 tojást, (az ötödiket) felverem, és ezzel megkenem a tetejüket, valamint pici reszelt sajtot teszek rá. Berakom a sütőbe, ha már megnőttek, akkor kicsit mérsékelem a hőt, és készre sütöm. Pehelykönnyű, sajtos finomság lesz belőle, amit nem lehet abbahagyni. Nekünk a másnapot sem érte meg. Jó étvágyat kívánok hozzá.