Füstölt sajtos kiflik
Füstölt sajtos kiflik
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • habosra kikevert Rama margarin - 150 gramm
    • só - 1 evőkanál
    • reszelt füstölt sajt (ez lehet nem füstölt is - 200 gramm

    A tésztához

    • liszt - 50 dekagramm
    • élesztő - 3.5 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • kefír - 100 milliliter
    • olaj - 75 milliliter
    • tej - 75 milliliter
    • só - 1 evőkanál
    • cukor - 1 teáskanál

    A kenéshez

    • tojás - 1 darab
    • tejföl - 3 evőkanál
    • szezámmag - 1 darab
    • reszelt sajt - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. Az élesztőt felfuttatjuk, és a liszttel, 1 tojással, olajjal, kefirrel, közepes keménységű kelt tésztát készítünk, majd 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Ha megkelt 6 cipóra osztjuk.
    2. Töltelék: a margarint habosra keverjük a sóval, és hozzáadjuk a reszelt sajtot. A cipókat egyenként lapostányér nagyságúra kinyújtjuk. Egy lapot megkenünk a krémmel, és ráhelyezünk egy másik lapot. Megnyomkodjuk és cikkekre vágjuk, majd felsodorjuk mint egy kiflit.
    3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, köztük helyet hagyva, mert még kelnek. A tejfölös tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal és sajttal. Előmelegített sütőben, 170 fokon, légkeveréssel 20 perc alatt szép pirosra megsütjük.