Feltöltve:

Füstölt sajtos kiflik

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

habosra kikevert Rama margarin150 gramm
1 evőkanál
reszelt füstölt sajt (ez lehet nem füstölt is200 gramm

A tésztához

liszt50 dekagramm
élesztő3.5 dekagramm
tojás1 darab
kefír100 milliliter
olaj75 milliliter
tej75 milliliter
1 evőkanál
cukor1 teáskanál

A kenéshez

tojás1 darab
tejföl3 evőkanál
szezámmag1 darab
reszelt sajt1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt felfuttatjuk, és a liszttel, 1 tojással, olajjal, kefirrel, közepes keménységű kelt tésztát készítünk, majd 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
    Ha megkelt 6 cipóra osztjuk.

  2. 2. lépés

    Töltelék: a margarint habosra keverjük a sóval, és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
    A cipókat egyenként lapostányér nagyságúra kinyújtjuk. Egy lapot megkenünk a krémmel, és ráhelyezünk egy másik lapot. Megnyomkodjuk és cikkekre vágjuk, majd felsodorjuk mint egy kiflit.

  3. 3. lépés

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, köztük helyet hagyva, mert még kelnek. A tejfölös tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal és sajttal.
    Előmelegített sütőben, 170 fokon, légkeveréssel 20 perc alatt szép pirosra megsütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem