Füstölt szalonnás, tejfölös burgonyás galuska
Füstölt szalonnás, tejfölös burgonyás galuska
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • füstölt szalonna - 10 dekagramm
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 1 darab
  • finomliszt - 45 dekagramm
  • napraforgó olaj - 1 evőkanál
  • nyers tojás - 2 darab
  • Knorr Burgonyapüré - 1 darab
  • asztali só - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. A megszitált lisztet megfelelő nagyságú tiszta tálba tesszük és hozzákeverjük a KNORR Burgonyapüré pelyhet.
  2. Egy másik edénybe felütjük a tojásokat, megsózzuk és kevés vizet adunk hozzá. Több ne legyen, mint amennyi a galuska keveréséhez szükséges.
  3. Az így elkészített folyadékot habverővel jól elkeverjük, majd olyan ütemben adjuk hozzá részletekben a liszthez és a pehelyhez, amilyenben az állandó keverés közben magába vesz. Ne dolgozzuk ki nagyon a tésztát.
  4. Nagyobb mennyiségű galuska főzésnél a tészta bekeverését is részletekben végezzük.
  5. Fazékban annyi vizet forralunk, hogy a galuskát bő vízben lehessen kifőzni. Amikor a főzővíz forr, ízesítjük KNORR Füstölt kockával és a galuskaszaggatót ráhelyezzük a fazékra. A tészta egy részét beletesszük a szaggatóba és átnyomjuk.
  6. Ha a galuska jól felforrt és feljön a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük, tiszta hideg vízben leöblítjük.
  7. Leszűrjük, lecsorgatjuk, olajat hevítünk, beletesszük a kockázott füstölt szalonnát, rövid pirítás után a galuskát.
  8. Ízesítjük KNORR Delikáttal, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, jól összekeverjük, majd tejföllel nyakon öntve tálaljuk.