Füstölt oldalas káposztával
Füstölt oldalas káposztával
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • füstölt oldalas - 2 kilogramm
  • Knorr Házias Marhahús Levesalap - 3 darab
  • savanyú káposzta - 1 kilogramm
  • Hagyma - 2 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • szegfűbors - 2 szem
  • fekete bors - 4 szem
  • mustár - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Vágjuk finomra a hagymát, majd pirítsuk meg egy kis zsíron egy lábosban. Adjuk hozzá az átöblített és apróra vágott savanyú káposztát, majd a fűszereket és a babérlevelet.
  2. Majd öntsük föl 1,5 l vízzel, majd adjuk hozzá a levesalapot.
  3. Vágjuk nagyobb darabokra az oldalast és helyezzük a káposztára. Alacsony hőmérsékleten, lefedve, főzzük egy órát.
  4. A főzés végén vegyünk egy csészével a főzőléből és keverjük hozzá a mustárt. Majd öntsük vissza a lábosba és főzzük készre. Ízesítsük, ha szükséges. Tálaljuk főtt krumplival.