Füstölt makréla saláta újburgonyával, céklával, zöldbabbal és lágy tojással a Saláták kategóriában
A céklákat mossuk meg és főzzük meg bő sós vízben. (Használhatunk előre főzött céklát is) Hűtsük le kicsit és hámozzuk meg.
Közben a zöldbabot pucoljuk meg. Főzzük meg ropogósra sós vízben, majd azonnal tegyük hideg, akár jeges vízbe, hogy szép zöld és ropogós maradjon.
Ezalatt főzzük meg az újburgonyát is, majd hűtsük le. Szeleteljük fel a lilahagymát nagyon vékony szeletekre.
Főzzük meg a tojásokat lágy tojásnak, majd pucoljuk meg és vágjuk félbe őket.
Daraboljuk fel a zöldségeket falat nagyságú darabokra. Készítsük el az öntetet a tasakon található leírás szerint és keverjük össze a zöldségekkel.
Helyezzük a még langyos salátát a tányérokra. Tegyük rá a kézzel szétszedett füstölt haldarabokat (bőr nélkül), a tojásdarabokat pedig a saláta szélére. Tegyünk egy kanálka tormás tejfölt a tetejére és szórjuk meg apróra vágott snidlinggel is. Fogyasszuk előételként, vagy akár főételként is.