Rama Vajas Íz | 2 dekagramm |
zsemlemorzsa | 1 evőkanál |
burgonya | 15 dekagramm |
alma | 2 darab |
kapor | 1 csokor |
citrom | 1 darab |
jégsaláta | 1 darab |
Knorr Sajtszósz alap | 1 csomag |
nyers tojás | 2 darab |
2,8 % -os tej | 2 dl |
füstölt makréla | 20 dekagramm |
A krumplikat megtisztítjuk és a reszelő nagy lyukú oldalán megreszeljük.
A füstölt halat villával cafatokra tépjük.
Elkészítjük a KNORR Sajtszósz alapot a tasak utasításai szerint.
A kész szószba belekeverjük a jól leitatott haldarabokat, a krumplit, a 2 tojássárgáját, az apróra vágott kaprot és a tojásfehérjéből vert kemény habbal óvatosan fellazítjuk.
Megborsozzuk és 4 darab kb. 2 dl-es margarinnal kikent és kimorzsázott kerámiaformába vagy hőálló kávésbögrébe töltjük.
Forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Csíkokra vágott almából és jégsalátából alapot készítünk, amit ízlés szerint citromlével csurgatunk, majd erre tálalunk.
Hozzászólások