Fusilli paradicsomszósszal, juhsajttal és fűszeres, pirított kenyérmorzsával
Fusilli paradicsomszósszal, juhsajttal és fűszeres, pirított kenyérmorzsával
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • reszelt citromhéj - 1 teáskanál
  • zöldborsó - 200 gramm
  • petrezselyem - 1 csokor
  • kemény juhsajt - 60 gramm
  • szikkadt kenyér - 2 szelet
  • fusilli tészta - 400 gramm

Elkészítés:

  1. Tegyünk föl egy fazékban vizet főni a tésztának.
  2. Míg melegszik, elkészíthetjük a kenyérmorzsát. A kenyérszeleteknek vágjuk le a héját. Egy konyhai robotgépben aprítsuk föl, vagy pedig egy nagy konyhai késsel vágjuk egészen apróra.
  3. Egy evőkanál olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben. A kenyérmorzsát pirítsuk meg benne szép barnára. Reszeljünk bele 1-2 fokhagyma gerezdet. Ha kész, vegyük le a tűzről és tegyük át egy hideg tálba, hogy ne piruljon túl. Keverjük el benne a citromhéjat és az apróra vágott petrezselyem zöldet.
  4. Olvasszuk ki a zöldborsót és forró, lobogó vízben főzzük meg. Ha kész, azonnal hűtsük le. Főzzük meg a fusilli tésztát roppanósra a bő, lobogó, sós vízben.
  5. A Knorr Bolognai Spagetti tasak tartalmát keverjük el 3 dl vízben és főzzük 4-5 percig. Ha kész a tészta, szűrjük le azonnal, öblítsük le.
  6. Keverjük össze a borsóval, egy kis olíva olajjal. Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal. A tányérokra téve öntsük rá a Knorr szószt, reszeljünk rá frissen juhsajtot, és a tetejét szórjuk meg a ropogós, fűszeres kenyérmorzsával.