Feltöltve:

Frissítő citromtekercs

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

tojás4 darab
cukor6 dekagramm
tojássárgája2 darab
rétesliszt10 dekagramm

Töltelék

citrom3 darab
zselatin4 lap
tojássárgája6 darab
cukor12 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tejszín2.5 dl
porcukor1 darab

A tepsihez

sütőpapír1 darab

Elkészítés

1. lépés

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük, közben a cukrot beleszórjuk. A tojássárgát apránként hozzákeverjük, a lisztet rászórjuk, és óvatosan beleforgatjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát belesimítjuk, és a forró sütőbe tolva, kb. 15 percig sütjük. A sütőből kivéve cukorral megszórt konyharuhára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla, és a tésztát a konyharuha segítségével összegöngyöljük, majd hűlni hagyjuk. A citromokat megmossuk, kettőnek a héját lereszeljük, és mindhármat kicsavarjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet meg a citromhéjat gőzfürdő felett krémesre keverjük. A zselatint kinyomkodjuk, és a forró krémben feloldjuk. Az edényt jeges vízbe állítjuk, és a krémet időnként megkeverve kihűtjük, majd hűtőbe tesszük. Amikor a krém kocsonyásodni kezd, a tejszínt habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. A piskótatésztát széthajtjuk, a krémmel megkenjük, és újra összecsavarjuk, majd a hűtőbe tesszük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem