Friss céklasaláta
Friss céklasaláta
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • cukor - 4 evőkanál
  • kömény - 1 teáskanál
  • só - 1 evőkanál
  • ecet - 6 evőkanál
  • cékla - 1 kilogramm
  • torma - 2 teáskanál

Elkészítés:

  1. A céklát alaposan megmossuk és héjában feltesszük főni. Körülbelül 1 óra alatt fő meg. Egy hústű segítségével tudjuk ellenőrizni, hogy a céklánk elég puha-e.
  2. Amíg hűl, elkészítjük a levet. A vízben feloldjuk a sót és a cukrot, belekeverjük az ecetet, a köményt és a tormát. A céklát meghámozzuk, felkarikázzuk és beletesszük az elkészített lébe. Hűtőbe téve 1 hétig eltartható.