Franzbrötchen
Franzbrötchen
  • timer0 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • élesztő - 2.5 dekagramm
  • cukor - 5 dekagramm
  • langyos tej - 2 dl
  • olvasztott Rama - 10 dekagramm
  • citrom lereszelt héja - 1 darab

Kakaós töltelék

  • porcukor - 15 dekagramm
  • kakaópor - 3 evőkanál
  • csokoládés pudingpor - 1 csomag
  • őrölt fahéj - 2 teáskanál

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy mély tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős tejet, az olvasztott Ramát, belereszeljük a citromhéjat, és az egészet összegyúrjuk.
  2. A tésztát konyharuhával letakarjuk, és fél óra alatt a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt 3-4 mm vastag téglalapot nyújtunk. A téglalapot kenőtollal bekenjük a felvert tojással, és beszórjuk a kakaós töltelékkel.
  3. Ezután feltekerjük, késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, aztán az így kapott tésztacsigákat középen egy fakanállal lenyomjuk.
  4. A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.