1. lépés
A tésztához a Ramat keverőgéppel simára keverjük. A cukrot, a van. cukrot, az aromát, a sót hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg sima, egyenletes masszát kapunk. A tojásokat belekeverjük, (egyenként 1/2 percig). A lisztet, étkezési keményítőt és a sütőport elvegyítjük, átszitáljuk, és apránként a középső fokozaton belekeverjük. A tésztát kikent, (22 cm átmérőjű) koszorúformába töltjük, és a formát a sütő rácsára helyezzük. Alsó-felső kb. 180 fok, légkeverés 160 fok. A koszorút 10 percig a formában pihentetjük, majd süteményrácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk. Ramás krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot készítünk a tasakon lévő leírás szerint, fóliával lefedjük, és hűlni hagyjuk. A Ramát habosra keverjük, és a pudingot evőkanalanként belekeverjük, (ügyeljünk arra, hogy se a puding, se Rama ne legyen túl hideg, nehogy a massza megdermedjen). A koszorút vízszintesen kétszer elvágjuk. Az alsó és középső lapot a dzsemmel megkenjük. Ramás krém 1/3-át az alsó rétegre rákenjük, a középső karikával lefedjük, gyengén rányomjuk, és a fennmaradt krém felével bevonjuk. 2-3 evőkanál krémet a díszítéshez félreteszünk, és kis csillagcsőrű nyomózsákba töltjük. A szóráshoz a cukros, pörkölt mogyorót tésztalapáttal a koszorúra szórjuk, és a nyomózsákba tett krémmel díszítjük.
Hozzászólások