Feltöltve:

Frankfurti koszorú

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A megkenéshez

ribizlizselé vagy meggydzsem4 evőkanál

A megszóráshoz

cukros pörkölt mogyoró200 gramm

A vajas vagy sütőmargarinos krémhez

puha Rama250 gramm
tej500 milliliter
cukor100 gramm
vanília ízű pudingpor1 csomag

A tésztához

sütőpor2 csapott mokkáskanál
étkezési keményítő50 gramm
búzaliszt150 gramm
tojás3 darab
1 csipetnyi
citrom aroma vagy 1/2 üveg rum aroma4 csepp
vaníliás cukor1 csomag
cukor150 csapott mokkáskanál
Ráma100 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a Ramat keverőgéppel simára keverjük. A cukrot, a van. cukrot, az aromát, a sót hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg sima, egyenletes masszát kapunk. A tojásokat belekeverjük, (egyenként 1/2 percig). A lisztet, étkezési keményítőt és a sütőport elvegyítjük, átszitáljuk, és apránként a középső fokozaton belekeverjük. A tésztát kikent, (22 cm átmérőjű) koszorúformába töltjük, és a formát a sütő rácsára helyezzük. Alsó-felső kb. 180 fok, légkeverés 160 fok. A koszorút 10 percig a formában pihentetjük, majd süteményrácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk. Ramás krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot készítünk a tasakon lévő leírás szerint, fóliával lefedjük, és hűlni hagyjuk. A Ramát habosra keverjük, és a pudingot evőkanalanként belekeverjük, (ügyeljünk arra, hogy se a puding, se Rama ne legyen túl hideg, nehogy a massza megdermedjen). A koszorút vízszintesen kétszer elvágjuk. Az alsó és középső lapot a dzsemmel megkenjük. Ramás krém 1/3-át az alsó rétegre rákenjük, a középső karikával lefedjük, gyengén rányomjuk, és a fennmaradt krém felével bevonjuk. 2-3 evőkanál krémet a díszítéshez félreteszünk, és kis csillagcsőrű nyomózsákba töltjük. A szóráshoz a cukros, pörkölt mogyorót tésztalapáttal a koszorúra szórjuk, és a nyomózsákba tett krémmel díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre