Frankfurti töltött pulykamell
Frankfurti töltött pulykamell
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • Knorr Fokhagymás Ízbomba - 1 darab
  • fehérbor - 1 dl
  • Knorr Gyros Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • pulykamell - 40 dekagramm
  • zsemle - 2 darab
  • Knorr Petrezselymes Ízbomba - 1 darab
  • virsli - 4 darab
  • Knorr Fasírt Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • baconszalonna - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A pulykamellből 4 szép szelet vágunk, húsverő kalapáccsal vékonyra ütögetjük, a KNORR gyros fűszerrel megfűszerezzük és félretesszük.
  2. A zsemlét beáztatjuk és kicsavarjuk, a reszelt vöröshagymát, a KNORR fokhagymás és petrezselymes ízbombát, KNORR fasírt fűszert, borsot, majorannát, tojást adunk hozza és jól összedolgozzuk. A szeleteket kiterítjük, a tölteléket rajuk halmozzuk, közepükbe nyomunk egy virslit és felcsavarjuk vagy félbehajtjuk. Hústűvel összefogjuk.
  3. Tepsibe tesszük a töltött szeleteket, vékony szelet szalonnákkal becsomagoljuk, előmelegített sütőben a bort aláöntve fóliával letakarva 25 percet sütjük, majd fólia nélkül pirosra sütjük.