Frankfurti leves
Frankfurti leves
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • sárgarépa - 2 darab
  • burgonya - 3 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • Knorr Csirkehúsleves-kocka - 1 darab
  • kelkáposzta - 30 dekagramm
  • virsli - 6 darab

Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg a burgonyát, és vágjuk egyenletes apró kockákra. Tisztítsuk meg a sárgarépát, és karikázzuk fel. A kelkáposztát pedig vágjuk össze laskákra.
  2. Fazékba tesszük és annyi vizet teszünk rá, hogy szépen ellepje, és kezdjük melegíteni.
  3. Adjunk hozzá Delikátot, sót, borsot, majorannát és a két gerezd megpucolt fokhagymát egészben. Ha szeretnénk dúsítani a levest, tehetünk bele egy KnorrCsirkehúsleves kockát is.
  4. Körülbelül fél óra alatt megpuhulnak a hozzávalók, ekkor egy kis lábasban olvasszuk meg a Rama margarint, szórjuk meg 2 evőkanál liszttel, és folyamatos kevergetés mellett kicsit pirítsuk meg. Húzzuk le a tűzről, és szórjuk meg pirospaprikával, a levesből szedjünk rá egy kis levet, majd keverjük jól el.
  5. Gyakori kevergetés mellett öntsük a leveshez ezt a rántást, ezzel egy kicsit besűrítjük.
  6. Karikázzuk fel a virslit, és kicsit pirítsuk meg a karikák mindkét felét teflon edényben, majd tegyük a levesbe. Miután újra felforrt, még 3-4 perc és készen van.