Feltöltve:

Frankfurti Leves - Ízből Tíz Szűcs Réka konyhájából

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

virsli400 gramm
étolaj3 evőkanál
vöröshagyma2 darab
fokhagyma gerezd2 darab
burgonya5 darab
kelkáposzta1 darab
majoránna1/2 teáskanál
őrölt kömény1/3 teáskanál
Pirospaprika1 teáskanál
csipetnyi
zsíros tejföl250 gramm
étkezési keményítő1 púpos evőkanál

Speciális

Elkészítés

1. lépés

A virslit vékony karikákra vágjuk, majd 1 evőkanál olajon lepirítjuk, félretesszük.

2. lépés

A hagymát felaprítjuk, és a maradék olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát és a kisebb kockára vágott burgonyát. Sózzuk, fűszerekkel ízesítjük, majd felöntjük 2-2,5 liter vízzel.

3. lépés

Kis lángon addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát. Ha megpuhult, a lepirított virslikarikákat is a levesbe keverjük.

4. lépés

A tejfölt kikeverjük a keményítővel, majd lassan a forró leveshez adjuk. További 2-3 percig főzzük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem