Frankfurti leves
Frankfurti leves
  • timer75 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • pirospaprika - 1 teáskanál
  • kelkáposzta - 40 dekagramm
  • virsli - 4 darab

Elkészítés:

  1. A kelkáposztát vékony szeletekre aprítjuk, a vöröshagymát finomra vágjuk.
  2. Kevés olajon a finomra vágott hagymát megdinszteljük, belenyomjuk a fokhagymát is . Beletesszük a felaprított kelkáposztát, kevés sóval, borssal köménnyel, majoránnával ízesítjük és kevés vizet hozzáadva fedő alatt lassan pároljuk. Gyakran megkevergetjük. és a káposztát félpuhára pároljuk.
  3. Mikor már puhul a káposzta felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel, kb 2 literrel. Ha felforrt beletesszük a leveskockát, majd ízlés szerint tehetünk még hozzá ételízesítőt, majoránnát vagy köményt.
  4. A virslit felkarikázzuk egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk rátesszük a virslikarikákat, átforgatjuk, majd megszórjuk a lisztel, jól elkeverjük, félre húzzuk és meghintjük az őrölt paprikával.
  5. A virslit a a forrásba lévő leveshez adjuk.
  6. A tejfölt a levesből kivett merőkanálnyi leveslével jól kikeverjük majd a leveshez adjuk , újra hagyjuk felforrni., Ezután már csak a tálalás marad.