Feltöltve:

Frankfurti leves

timer 75
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl1 dl
vöröshagyma1 darab
Knorr Tyúkhúsleveskocka1 darab
fokhagymagerezd3 darab
liszt1 evőkanál
pirospaprika1 teáskanál
kelkáposzta40 dekagramm
virsli4 darab

Frankfurti leves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A kelkáposztát vékony szeletekre aprítjuk, a vöröshagymát finomra vágjuk.

2. lépés

Kevés olajon a finomra vágott hagymát megdinszteljük, belenyomjuk a fokhagymát is . Beletesszük a felaprított kelkáposztát, kevés sóval, borssal köménnyel, majoránnával ízesítjük és kevés vizet hozzáadva fedő alatt lassan pároljuk. Gyakran megkevergetjük. és a káposztát félpuhára pároljuk.

3. lépés

Mikor már puhul a káposzta felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel, kb 2 literrel.
Ha felforrt beletesszük a leveskockát, majd ízlés szerint tehetünk még hozzá ételízesítőt, majoránnát vagy köményt.

4. lépés

A virslit felkarikázzuk egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk rátesszük a virslikarikákat, átforgatjuk, majd megszórjuk a lisztel, jól elkeverjük, félre húzzuk és meghintjük az őrölt paprikával.

5. lépés

A virslit a a forrásba lévő leveshez adjuk.

6. lépés

A tejfölt a levesből kivett merőkanálnyi leveslével jól kikeverjük majd a leveshez adjuk , újra hagyjuk felforrni., Ezután már csak a tálalás marad.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem