Franciasaláta sertéskocsonyában
  • timer390 perc
  • moodKözepes
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • víz - 5 liter
  • paradicsom - 1 darab
  • sárgarépa - 30 dekagramm
  • vöröshagyma - 2 darab
  • bors - 1 evőkanál
  • citromlé - 1 evőkanál
  • olaj - 3 dl
  • babérlevél - 2 darab
  • fehér bors - 1 teáskanál
  • paprika - 1 darab
  • fokhagyma - 2 darab
  • kömény - 1 teáskanál
  • só - 1 teáskanál
  • Globus Mustár - 3 teáskanál
  • sertésköröm - 4 darab
  • porcukor - 3 teáskanál
  • tojássárga - 3 darab
  • petrezselyemgyökér - 15 dekagramm
  • fagyasztott franciasaláta mix - 1 kilogramm
  • füstölt csülök - 1 kilogramm
  • sertésbőrke - 50 dekagramm
  • füstölt comb - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A húst és a hozzávaló zöldségeket megtisztítjuk. Annyi vízben ami ellepi a húst és a zöldségeket feltesszük főzni. Felforraljuk fel, de kb. csak 2-3 percig hagyjuk forrni, ekkor leszedjük a habját és lassú tűzön kb.6 órát főzzük. Amikor a hús leválik a csontról elzárjuk alatta a tűzet és kicsit pihentetjük Leszűrjük a levet róla merőkanállal és nem öntve. A húsokat egy tálcára szétrakjuk, hogy minél hamarabb meghűljön
  2. A franciasaláta alapot enyhén sós vízben megfőzzük és félre tesszük hűlni. A tojás sárgáját elkezdjük keverni, óvatosan lassan hozzáadjuk az étolajat. Mire az étolaj elfogy szinte rezgős állagú lesz és akkor adjuk hozzá a mustárt, a fehér borsot, a sót, a porcukrot és végül a citrom levet. Hűtőbe tesszük, aztán keverjük össze a salátával.
  3. Kis tálkákba merünk kocsonyát, rakunk bele a főtt kocsonyahúsból és egy kicsit várunk amíg dermed.Rákanalazunk a francia salátából, majd ismét kocsonya következik. Hagyjuk megdermedni és tálalhatjuk.