Francia tejfölös pizza
Francia tejfölös pizza
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 500 gramm
    • víz - 2.5 dl
    • só - 10 gramm
    • élesztő - 30 gramm
    • cukor - 1 kávéskanál
    • étolaj - 1 dl

    A feltéthez

    • tejföl - 1.5 pohár
    • natúr sajtkrém - 250 gramm
    • füstölt, kolozsvári szalonna - 300 gramm
    • vöröshagyma (nagy fej) - 3 darab
    • őrölt bors - 1 kávéskanál
    • őrölt szerecsendió - 1 kávéskanál

    Elkészítés:

    1. A tésztához a hozzávalókat egy tálban homogén tésztává gyúrjuk, majd két órára a hűtőbe tesszük pihenni.
    2. Addig a hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. A tejfölt összekeverjük a sajtkrémmel, a fűszerekkel és egy órát hideg helyen érleljük.
    3. A két óra elteltével a tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a sajtkrémes tejföllel, majd rászórjuk az apróra vágott hagymát és a szalonnát.
    4. Ezután 220 °C sütőben addig sütjük, amíg a tészta még puha marad, de a szalonna kicsit megsül.