Feltöltve:

Francia mákos

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A mézes tésztához

Ráma5 dekagramm
tejföl1 adag
olvasztott méz3 evőkanál
tojássárgája1 darab
tojás1 egész
porcukor10 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
liszt35 dekagramm

A krémhez

porcukor25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tej8 dl
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál

A piskótához

tojás2 darab
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor2 csomag
darálatlan mák4 dl
tej4 dl
liszt4 dl
cukor4 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A piskóta hozzávalóit robotgéppel, kevert tésztaként készítjük el, majd sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben megsütjük. A mézes lapokhoz a hozzávalókat összedolgozzuk, a tésztát két lapban, nagy tepsi hátán sütjük. Frissen kemény, de a krém megpuhítja másnapra. A krémhez a vaníliás pudingport 8 dl tejben cukor nélkül megfőzünk. Amíg hűl, 25 dkg Ramát 25 dkg porcukorral kikeverünk, végül a kihűlt pudinghoz adjuk apránként. Összeállítás: alulra egy mézes lap kerül, rá a krém fele, erre a mákos piskóta, majd a krém maradéka, és végül a második mézes lap. Ha kész, célszerű a tetejére egy éjszakára, vagy pár órára nehezéket, pl. vízzel teli tepsit tenni, hogy a felső lap is rendesen megpuhuljon. Hosszúkás szeletekre vágva, esetleg porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem