Feltöltve:

Francia hagymás lepény

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

liszt33 dekagramm
Ráma20 dekagramm
víz8 evőkanál
2 teáskanál
cukor1 teáskanál
sütőpor0.5 csomag

Töltelék

lilahagyma1 darab
füstölt, húsos szalonna10 dekagramm
füstölt, főtt lapocka25 dekagramm
bors1 darab
olaj1 darab

Tetejére

tojás1 darab
reszelt sajt1 kevés

Francia hagymás lepény recept.

Elkészítés

1. lépés

A lisztbe teszem a sót, a cukrot, a sütőport, és összemorzsolgatom a Ramával. Ha már nincsenek benne nagyobb csomók, akkor kanalanként adagolva a vizet, jól gyúrható tésztává állítom össze. Berakom legalább 2 órára a hűtőbe. A felcsíkozott szalonnát egy pici olajon megfuttatom, hozzáadom a finomra szelt hagymát, a felkockázott lapockát, és összepirítom őket, a végén pedig megborsozom. (Én még gombát is el tudnék képzelni benne). A tésztámat 3-felé vágtam, és egy részt elől hagytam, a többit visszatettem a hűtőbe. Kb. 20x40- cm-es csíkot nyújtottam ki belőle, megszurkáltam egy villával, és a közepére terítettem a töltelék egyharmadát. Előbb a két hosszú oldalát hajtottam egy kicsit vissza, majd a végeit is. Középen szabadon maradt egy csíkban a töltelék. A maradék tésztámat is így elkészítettem. Megkentem felvert tojással, és előmelegített, 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütöttem, de a vége felé, még rászórtam jó vastagon a sajtot, és még azzal is sütöttem pár percig. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem