Feltöltve:

Francia hagymás lepény

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

liszt33 dekagramm
Ráma20 dekagramm
víz8 evőkanál
2 teáskanál
cukor1 teáskanál
sütőpor0.5 csomag

Töltelék

lilahagyma1 darab
füstölt, húsos szalonna10 dekagramm
füstölt, főtt lapocka25 dekagramm
bors1 darab
olaj1 darab

Tetejére

tojás1 darab
reszelt sajt1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A lisztbe teszem a sót, a cukrot, a sütőport, és összemorzsolgatom a Ramával. Ha már nincsenek benne nagyobb csomók, akkor kanalanként adagolva a vizet, jól gyúrható tésztává állítom össze. Berakom legalább 2 órára a hűtőbe. A felcsíkozott szalonnát egy pici olajon megfuttatom, hozzáadom a finomra szelt hagymát, a felkockázott lapockát, és összepirítom őket, a végén pedig megborsozom. (Én még gombát is el tudnék képzelni benne). A tésztámat 3-felé vágtam, és egy részt elől hagytam, a többit visszatettem a hűtőbe. Kb. 20x40- cm-es csíkot nyújtottam ki belőle, megszurkáltam egy villával, és a közepére terítettem a töltelék egyharmadát. Előbb a két hosszú oldalát hajtottam egy kicsit vissza, majd a végeit is. Középen szabadon maradt egy csíkban a töltelék. A maradék tésztámat is így elkészítettem. Megkentem felvert tojással, és előmelegített, 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütöttem, de a vége felé, még rászórtam jó vastagon a sajtot, és még azzal is sütöttem pár percig. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem