Feltöltve:

Francia csokoládétorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé

A csokiöntethez

víz250 milliliter
kakaópor125 gramm
cukor125 gramm

A tortához

liszt1 evőkanál
egész tojás5 darab
likőr4 milliliter
porcukor110 gramm
Ráma250 gramm
65 %-os étcsokoládé250 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. Először elkészítjük a csokiöntetet. A vizet felforraljuk, és hozzáadjuk a kakaóport, cukrot. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha kihűlt, belekeverünk ízlés szerint egy kevés likőrt. Egy 20-22 cm átmérőjű, levehető oldalú tortakarika alsó lapját sütőpapírral lefedjük, és így fogatjuk bele a keretbe, majd a keretet kívülről alufóliába csomagoljuk úgy, hogy ne szökhessen bele majd a víz. A csokoládét, a Ramát és a porcukrot vízgőzön felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a likőrt és a lisztet. A masszát simára keverjük, és levesszük a vízgőzről. Habbá verjük az egésztojásokat, és hozzákeverjük Ramás masszához, és az így kapott tésztát az előkészített sütőformába öntjük. Egy tepsibe ujjnyi vastagon vizet öntünk, és a tortaformát a vízbe tesszük, majd 30 percig sütjük. Ha kisült, a tortaformát kivesszük a vízből, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kivesszük belőle a tortát, és szeletelés után porcukorral, csokiöntettel tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem