Francia saláta
Francia saláta
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • citrom leve - 1 evőkanál
  • alma - 8 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 csipetnyi
  • csemege uborka - 5 dekagramm
  • Globus Majonéz - 5 evőkanál
  • 20 %-os tejföl - 25 dekagramm
  • kristálycukor - 1 evőkanál
  • fagyasztott franciasaláta mix - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A francia saláta mixet KNORR Delikát 8 ételízesítővel ízesített vízben leforrázzuk, majd lehűtjük.
  2. Az almát megmossuk, csutkáját kivágva apró kockákra vágjuk. Ugyanakkorára vágjuk az uborkát is.
  3. Az így előkészített alapanyagokra öntjük rá a GLOBUS majonézzel, citromlével, cukorral, tejföllel, borssal ízesített tejfölös majonézmártást.
  4. Alaposan, ám óvatosan összeforgatjuk a saláta összetevőit és tálalásig hűtőben tároljuk.
  5. Hideg körete lehet bármilyen hideg sültnek, tojásételnek, sonkatekercsnek.