Feltöltve:

Francia saláta, ahogyan én készítem

timer 35
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl1 dl
paradicsom1 darab
tojás1 darab
burgonya2 darab
alma1 darab
őrölt fehér bors1 teáskanál
csemege uborka2 darab
zöldborsó15 dekagramm
Globus Majonéz2 dl
őrölt fekete bors1 teáskanál
Globus Mustár2 evőkanál
porcukor1 evőkanál
étolaj1 evőkanál
répa1 darab

Elkészítés

1. lépés

A sárgarépát, és a burgonyát hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra, és a borsóval együtt tegyük fel főni, enyhén sós vizbe.
Az almát hámozzuk meg, és az uborkával együtt vágjuk apró kockákra, és tegyük félre egy üveg edénybe.
Egy másik edénybe tegyük fel főni a tojást, ezt jó keményre főzzük, a díszítéshez használjuk mjd fel.

2. lépés

A tejfölt, és az étolajat, egy mélyebb üvegtálban keverjük ki kézi habverő segítségével, csomó mentesre. Adjuk hozzá a mustárt, és ismét addig keverjük amíg csomó mentes nem lesz. Ezután adjuk hozzá a majonézt, jól keverjük ki a saláta alapot. Végül fűszerezzük, a két féle borssal, és a porcukorral. Ha van rá lehetőségünk, akkor a cukrot szitáljuk bele, mert úgy nem lesz csomós.

3. lépés

Amikor a zöldek puhára főttek (úgy az igazi, ha a fogunk alatt roppan egy kicsit, mivel az alma és az uborka sem főtt) tészta szűrő segítségével öntsük le róla a főzővizet, és hagyjuk lecsöpögni. Amikor kihűltek a zöldek, keverjük bele a saláta alapba, és keverjük bele az uborkát és az almát is.
Tetszés szerint díszítsük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem