Feltöltve:

Francia saláta

timer 60
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

közepes sárgarépa2 darab
közepes petrezselyemgyökér2 darab
közepes burgonya2 darab
csemege uborka7 darab
nagy savanykás alma1 darab
zöldborsó20 dekagramm
Delikát ételízesítő1 evőkanál
Cukor2 teáskanál

A mártáshoz

Globus Majonéz25 dekagramm
citrom1 darab
Globus Mustár2 evőkanál
kis pohár tejföl (150-170 g)1 darab
porcukor3 evőkanál
 
fehérbors 

Téged is az a kérdés foglalkoztat: „Mit főzzek húsvétra?” Adunk egy jó tippet!

A majonézes saláták a húsvéti vendégváró hidegtálak koronázatlan királynői. Közülük a krumplisaláta után az egyik legnépszerűbb a francia saláta: könnyen elkészíthető, és szerepe variálható a hagyományos húsvéti menüsorban. Kínálhatod önmagában, a főtt sonka vagy a rántott hús mellé köretként, de akár sonkatekercs tölteléke is lehet. Ha a klasszikus franciasaláta helyett idén valami újdonságot próbálnál ki, dobd fel a hagyományos receptet. A francia saláta tojással, kukoricával, joghurttal, de akár alma nélkül is teljesen új ízélményt tud adni neked és vendégeidnek.

Engedd szabadjára alkotói fantáziádat, de húsvéti receptjeink között is találsz inspirációt!

Elkészítés

1. lépés

A burgonyát főzzük meg héjában enyhén sós vízben.

2. lépés

Forraljunk fel 1.5 liter vizet. A meghámozott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vágjuk kis kockára. A vizet ízesítsük 1 ek Delikáttal, 2 tk cukorral. Adjuk hozzá a zöldségeket és újraforrástól számított 8 percig főzzük.

3. lépés

Szűrőkanállal szedjük ki a kockázott zöldségeket, terítsük ki egy tálcára, hogy gyorsabban hűljön. A még forrásban lévő vízhez adjuk a zöldborsót. Újraforrástól számított 3 percig főzzük. Szűrjük le és terítsük szét a zöldségeken.

4. lépés

Az uborkát, a meghámozott almát, és a meghámozott burgonyát vágjuk kis kockára.

5. lépés

Facsarjuk ki a citrom levét, adjunk hozzá 3 evőkanálnyit a csemegeuborka levéből, oldjuk fel benne a porcukrot. Adjuk hozzá a mustárt, majonézt, tejfölt, fehérborsot. Keverjük simára. Ízesítsük kevés sóval.

6. lépés

Keverjük szakaszosan a mártáshoz a kockázott zöldségeket. Tegyük hűtőbe és érleljük egy éjszakán keresztül.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 55"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem