Feltöltve:

Francia saláta

timer 60
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 4

Hozzávalók

közepes sárgarépa2 darab
közepes petrezselyemgyökér2 darab
közepes burgonya2 darab
csemege uborka7 darab
nagy savanykás alma1 darab
zöldborsó20 dekagramm
Delikát ételízesítő1 evőkanál
cukor2 teáskanál

A mártáshoz

Globus Majonéz25 dekagramm
citrom1 darab
Globus Mustár2 evőkanál
kis pohár tejföl (150-170 g)1 darab
porcukor3 evőkanál
fehérbors

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A burgonyát főzzük meg héjában enyhén sós vízben.

  2. 2. lépés

    Forraljunk fel 1.5 liter vizet. A meghámozott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vágjuk kis kockára. A vizet ízesítsük 1 ek Delikáttal, 2 tk cukorral. Adjuk hozzá a zöldségeket és újraforrástól számított 8 percig főzzük.

  3. 3. lépés

    Szűrőkanállal szedjük ki a kockázott zöldségeket, terítsük ki egy tálcára, hogy gyorsabban hűljön. A még forrásban lévő vízhez adjuk a zöldborsót. Újraforrástól számított 3 percig főzzük. Szűrjük le és terítsük szét a zöldségeken.

  4. 4. lépés

    Az uborkát, a meghámozott almát, és a meghámozott burgonyát vágjuk kis kockára.

  5. 5. lépés

    Facsarjuk ki a citrom levét, adjunk hozzá 3 evőkanálnyit a csemegeuborka levéből, oldjuk fel benne a porcukrot. Adjuk hozzá a mustárt, majonézt, tejfölt, fehérborsot. Keverjük simára. Ízesítsük kevés sóval.

  6. 6. lépés

    Keverjük szakaszosan a mártáshoz a kockázott zöldségeket. Tegyük hűtőbe és érleljük egy éjszakán keresztül.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Déltengeri csirkesaláta

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Lencsesaláta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Francia saláta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 4

Sült csicsóka saláta arugulával

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Avokádó saláta bébi spenóttal

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Caprese saláta

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Kuszkusz saláta merguez kolbásszal

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0