Francia hagymaleves
Francia hagymaleves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • vöröshagyma - 30 dekagramm
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 3 darab
  • liszt - 3 dekagramm
  • őrölt fehér bors - 1 gramm
  • reszelt sajt - 2 dekagramm
  • aprított petrezselyemzöld - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre daraboljuk.
  2. A margarint felolvasztjuk egy lábosban, takaréklángon, hozzáadjuk az előkészített vöröshagymát, és megpirítjuk.
  3. Ha a hagyma megpirult, és elfőtte a levét, megszórjuk liszttel.
  4. Felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a Knorr Tyúkhúsleves kockát, őrölt fehérborssal fűszerezzük. Adagonként 3-4 dl, tehát 1.2 L vizet számoljunk és fél liter vízhez 1 leveskockát. Mivel kockával dolgozzuk, ügyeljünk a sózásra.
  5. Beletesszük a finomra vágott petrezselyemzöldet, és lassú forralással készre főzzük.
  6. Ízlés szerint dúsíthatjuk tejjel vagy tejszínnel. Kóstolás, ha az étel igényli, utóízesítünk, sóval vagy delikáttal, ilyenkor feltétlenül fontos a kiforralás.