Francia hagymaleves tejszínnel
Francia hagymaleves tejszínnel
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • víz - 1.5 liter
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 3 darab
  • vöröshagyma - 1.2 kilogramm
  • babérlevél - 2 darab
  • bagett - 8 szelet
  • reszelt sajt - 80 gramm
  • 20 %-os tejszín - 150 milliliter
  • kakukkfű levelei - 3 darab

Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg a hagymákat és szeleteljük fel őket.
  2. Két kanál margarinon fonnyasszuk meg a hagymákat, hogy jó édesek és puhák legyenek. Először nagyobb lángon, majd ha felforrósodott a hagyma, akkor alacsonyabbra vehetjük a lángot. Pirítani egyáltalán nem kell, csak szép lassan fonnyasztani. Adjuk hozzá a babérlevelet és a kakukkfű leveleit.
  3. Ha szépen megpuhult a hagyma, akkor öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a Knorr Házias Levesalapokat. Forraljuk föl és főzzük 2-3 percet még a levest. A végén adjuk hozzá a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk még.
  4. A leves főzése közben pirítsuk meg a bagett szeleteket, majd szórjuk meg őket bőven reszelt sajttal. A sütőbe visszatéve olvasszuk rá a sajtot a bagett szeletekre. Tálaljuk vele a levest.