Francia hagymaleves ementáli sajttal
Francia hagymaleves ementáli sajttal
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • víz - 6 darab
  • vöröshagyma - 4 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • toast kenyér - 4 szelet
  • ementáli sajt - 4 evőkanál
  • őrölt feketebors - 2 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Főzzük fel a Knorr Marhahúsleves kockákat 5 pohár (kb. 1 liter) lobogó vízben.
  2. Vágjuk karikákra a hagymát, dinszteljük meg forró olajon és szórjuk meg liszttel. Ha a liszt picit megpirult adjunk hozzá 1 pohár hideg vizet és keverjük el jól.
  3. Adjuk hozzá a hagymát a forró leveshez, ízesítsük borssal és főzzük kb. 20 percig.
  4. A kenyérszeleteket pirítsuk meg margarinon. Ezután tegyük adagonként hőálló leveses tálba.
  5. A kenyerekre töltsük rá a levest, szórjuk meg reszelt sajttal és süssük forró sütőben, míg a sajt megolvad.*Ügyeljünk, a margarin nehogy odaégjen, különben az étel rossz ízű és egészségtelen lesz.