Francia hagymaleves
Francia hagymaleves
  • timer55 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 kilogramm
  • liszt - 1 teáskanál
  • kemény sajt - 200 gramm
  • száraz fehérbor - 100 milliliter
  • rusztikus kenyér - 4 szelet
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • friss kakukkfű levél - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre a hagymát. Aprítsuk fel a kakukkfüvet. Reszeljük le a sajtot. Fonnyasszuk meg a hagymát kb. 25-30 perc alatt 4 ek margarinon. Ne pirítsuk, csak enyhén barnuljon meg, legyen finom, édes, puha. Majd öntsük hozzá a bort, hozzuk forrásba és hagyjuk elpárologni. Majd adjuk hozzá a lisztet, kevergetve főzzük 2-3 percig.
  2. Öntsünk hozzá egy liter vizet és adjuk hozzá a Knorr-kockákat. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és főzzük 15 percig.
  3. Tegyük a sütőbe a kenyérszeleteket 10 percre, majd szórjuk meg a sajttal és süssük további 5 percig. Kínáljuk a leveshez.