Feltöltve:

Főzött gyümölcskenyér

timer 20
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vegyes aszalt gyümölcs (sárgabarack, szilva, fekete cseresznye, meggy, vörös-áfonya, stb.)50 dekagramm
étcsokoládé (ízlés szerint)1 tábla
fahéj1 teáskanál
szódabikarbóna0.5 teáskanál
sütőpor1.5 teáskanál
liszt25 dekagramm
cukor15 dekagramm
tojás2 darab
rum, vagy gyümölcspálinka2 evőkanál
kandírozott narancs- és citromhéj1 kevés

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab
liszt1 darab

Elkészítés

1. lépés

Felaprítjuk az aszalt gyümölcsöket, majd ezeket a fahéjjal, szódabikarbónával és a cukorral 1 lábasba tesszük. Erre negyed liter vizet öntünk és kb. 5 percig főzzük, a gyümölcsök puhulásáig.

2. lépés

A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd rászitáljuk a főzött masszára. Közben a tojásokat sűrű habbá verjük. A sütőporos lisztet belekeverjük a főzött masszába, majd hozzáadjuk a tojáshabot, a rumot, legvégül az étcsokoládét és a kandírozott narancshéjat.

3. lépés

Kikent, kilisztezett hosszúkás formában megsütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem