Főtt karfiol sonkás, tojásos fehér mártással
Főtt karfiol sonkás, tojásos fehér mártással
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 80 gramm
  • karfiol - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 0.5 csokor
  • őrölt szerecsendió - 1 csipetnyi
  • tej - 300 milliliter
  • liszt - 2 evőkanál
  • snidling - 0.5 csokor
  • bagett - 1 darab
  • keményre főtt tojás - 2 darab
  • sonkaszelet - 4 darab

Elkészítés:

  1. Enyhén sós vízben főzzük meg a karfiolt. Hagyjuk egyben.
  2. Pirítsuk meg a lisztet 3 kanál margarinon. Öntsünk bele apránként 300 ml tejet, miközben simára keverjük.
  3. Ízesítsük szerecsendióval és borssal. Adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget és petrezselymet.
  4. Kockázzuk fel a sonkát és a főtt tojást. A főtt karfiolt öntsük le a szósszal, szórjuk meg a tojás- és sonkadarabkákkal. Tálaljuk bagettel.